top of page

Promotip #1: organiseer een boekvoorstelling

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022


Yes! Je hebt ervoor gekozen om je boek uit te geven in eigen beheer. Dat is dan ook het perfecte moment om van start te gaan en je promotiecampagne te plannen.


Onze eerste promotietip? Organiseer een boekvoorstelling.


Je hebt ongetwijfeld vrienden en familie op de hoogte gebracht van jouw boek. Ze kijken vast net als jij enorm uit naar het uiteindelijke resultaat. Dit unieke moment kan je feestelijk aanpakken met een boekvoorstelling.

Een moment waar jij als auteur met je kersverse boek in de spotlight staat, omringd met al je supporters. Hoe begin je aan zo'n boekvoorstelling? Bedenk jouw ideale locatie en scenario en stel een draaiboek op! Een draaiboek zal je helpen om geen enkel detail te vergeten. Lijst hierin op wat je allemaal nodig hebt en wat je in orde moet brengen. Maak in je draaiboek ook een gedetailleerd programma op. Zo kan je goed in de gaten houden hoe ver je al zit met je planning en heb je bij de boekvoorstelling zelf een duidelijk plan en programma om op terug te vallen. Op die manier staat jou een stressloze boekvoorstelling te wachten en kan je zelf ook genieten van een rimpelloos moment. Nog een extra tip voor je boekvoorstelling: neem eens contact op met je lokale bibliotheek. Zij zetten vaak hun lokale auteurs graag even in de schijnwerpers en denken graag met je mee of zij iets kunnen betekenen voor je boekvoorstelling.


Nodig ook de leden van het college voor burgemeester en schepenen uit en je de leden van je lokale gemeenteraad. Ook zij willen zich vaak engageren voor hun inwoners. Vergeet ook de lokale pers niet uit te nodigen. Zo krijgt je boek hopelijk ook aandacht in de lokale pers. Veel succes!33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page